Banden

Bij Profile Tyrecenter Kersten bent u op de juiste plek voor alles op het gebied van banden en velgen. Of het nu gaat om een brommerband, autoband, bestelwagen of vrachtwagenband, bij ons bent u op het juiste adres voor monteren, balanceren of repareren.

Bij Profile Tyrecenter Kersten bieden wij u een buitengewoon breed assortiment van kwaliteit-, budget- en huismerkbanden. Het specialisme schuilt echter vooral in de hoogwaardige bandenservices. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze service en specialisatie.

Het bandenadvies is merkonafhankelijk en dat maakt Profile Tyrecenter Kersten uniek.
Voor prijzen en/of bestellen van zomer en winterbanden kunt u terecht in onze webshop,

of u kunt ons telefonisch bereiken: 010-462 2535

Banden Webshop

Trimmen

Soms slijten autobanden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen uitkomst meer biedt. De grootste oorzaak: moderne auto’s worden met steeds grotere velgen en brede, lagere banden uitgevoerd. Tevens worden de ophangingen steeds lichter. De personenautoband wordt door deze samenstelling steeds gevoeliger voor ongelijke slijtage. Ongelijke slijtage (cuppen) leidt tot een hoger afrolgeluid en het welbekende trillen van het stuur.

Voorheen leek de enige oplossing het vervangen van je banden. Vaak erg zonde, omdat je banden verder in prima staat verkeren. Hier heeft Profile Kersten dé oplossing voor. Het trimmen van banden, Tire-Trimmen genoemd, maakt de band weer perfect rond. Tire-Trimmen is het slijpen van het loopvlak, waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Ook wordt de band op het originele velg “getrimd” , waardoor een 100% ronde band/velg combinatie ontstaat. Je rijdt comfortabel, de trillingen verdwijnen en je banden maken veel minder geluid. Het trimmen van de band heeft bovendien een positief effect op het aantal kilometers welke met de band gereden kan worden.

De voordelen van het banden-trimmen

  • Comfortabele besturing
  • Lager afrolgeluid
  • Verlenging levensduur van banden door gelijkmatig afrollen
  • Verlaging in het brandstofgebruik.
Maak een afspraak

Onze merken

APK en Onderhoud

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is binnen Europa wettelijk verplicht. En is ingesteld ter bevordering van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu

Lees meer

Pechhulp

Wij werken er dagelijks aan om het ongemak van uitval te beperken.

Lees meer

Velgen

Kies uit een ruim assortiment velgen
Lees meer

Informatie aanvragen